Begraven (oud)

Ter ondersteuning van een waardige begrafenis beschikt de stichting over prima hulpmiddelen, zoals een rijdende baar, een aluminium bekisting inclusief loopplanken en een mechanische graflift.
Indien gewenst kan de grond tijdelijk worden opgeslagen op het gronddepot. Op de begraafplaats wordt in één laag begraven.

Graven
Op de begraafplaats in Noordwolde is alleen sprake van eigen graven. Een eigen graf heeft de volgende
kenmerken;
– Men wordt rechthebbende van een eigen graf voor minimaal 20 jaar en betaald hiervoor het zogenoemde grafrecht.
Tevens betaald men voor dezelfde tijd de kosten voor het algemeen onderhoud van de begraafplaats. Na die twintig jaar kan het grafrecht met het algemeen onderhoud worden verlengd voor 5, 10, of 20 jaar.
– In overleg met het bestuur kan op deze begraafplaats een eigen plek worden uitgezocht.
– Op deze begraafplaats kan een eigen graf worden gereserveerd, waarbij de betaling van het grafrecht in gaat bij overlijden. De betaling van het algemeen onderhoud van de begraafplaats gaat in op de op de datum van reservering.
– In een eigen graf kan naast de overledene tevens één urn worden bijgezet.
– Er is, met inachtneming van enkele voorschriften, een behoorlijke mate van vrijheid bij de aankleding van het graf en het plaatsen van een grafmonument.

Kindergraven
Op de begraafplaats in Noordwolde is een speciale plaats voor kindergraven ingericht.
Voor kindergraven gelden dezelfde voorwaarden als voor eigen graven. De kosten voor het grafrecht en het algemeen onderhoud zijn echter lager.

Ouders kunnen uiteraard ook kiezen voor een graf op een andere plek. Hierbij zullen de kosten voor het grafrecht en het algemeen onderhoud hoger zijn.